onsdag 1 juli 2015

Anders de la Motte - Geim

Geim har väntat länge i mitt bibliotek och tillslut hamnade den på punkten den äldsta boken i ljudfilsmappen och är därmed utvald att lyssnas på. Det här är en bok jag helt valde utifrån omslag och marknadsföring. Det tar mig lite tid att komma in uppläsarens rösttolkning, men efter någon halvtimme är jag med på noterna.

HP eller snarare Henrik Pettersson gör inte alltid de rätta valen i livet. När han oväntat hittar en mobiltelefon på tunnelbanan dras han med in i en värld med oanade möjligheter. Spelet ger genom möjligheter att snabbt skaffa in pengar, status och samtidigt bråka lite med samhället. Det han inte vet är att spelet är stort, globalt stort och svårt att komma ut ur. 

Jag blir trött på karaktären HP barnslighet och han beskrivs på ett sätt som får lyssnaren att känna sig smart och inneha ett betydligt högre IQ. Det förvränger hela bilden och gör att jag undervärderar HP vilket inte gör honom rättvis. Detta är en kille som skulle gå genom skärselden för sin syster. Syster Rebecca har mängdmässigt en lika stor roll men är rätt tråkig med sitt korrekta sätt samt att alltid följa regelboken, eller ja nästan alltid. 

Betyg: 5

Förlag: Bokförlaget HörOpp
Speltid: 9h 34 min
Uppläsare: Mattias Linderoth
Utgiven: 2011
Författarland: Sverige
Övrigt: den första delen i serien om HP och hans syster
Bokus
Adlibris
Genre: thriller

4 kommentarer:

 1. Jag tyckte väldigt mycket om den här boken, den var spännande och full av fart. Själv uppfattade jag nog aldrig HP som dum, mer som streetsmart :)

  SvaraRadera
 2. Bra ordval, har du läst nästa bok i serien?

  SvaraRadera
 3. Jag, har nästan precis läst [buzz] och tänker snart läsa [bubble] också. I alla fall innan året är slut :) Tyckte inte [buzz] hade riktigt samma fart, det var mera ett normalt tempo, inte så mycket explosioner och HP:s naivitet är nedtonad. Gillade den väldigt mycket :)

  SvaraRadera
 4. tack för tipset Monika. Jag har precis reserverad buzz som ljudbok på biblioteket.

  SvaraRadera