tisdag 31 mars 2015

Camilla Läckberg - Lejontämjaren

Det här är helt klart den bästa boken av Camilla Läckberg. Jag har aldrig tidigare varit så engagerad och uppfylld kring en bok från denna författare. Katarina Ewerlöf bidrar till mitt engagemang, genom sin tydliga röst där hon skapar en egen karaktär för varje individ i berättelsen.

Flera unga flickor har försvunnit i delar av Sverige, varav hästjejen Victoria försvunnit från Fjällbacka. Patrick Hedström och hans team försöker med alla medel att hitta något samband mellan försvinnanden men inget står att finna. När Victoria plötsligt dyker upp svårt skadad och med märken efter tortyr tar fallet en annan vändning. 

Berättelsen växlar mellan nutid och dåtid vilket sakta vävs samman till ett intrikat mönster där det bitvis är svårt att hänga med, vilket är en del av charmen. Jag försöker gissa mig till vem som är mördaren, men Läckberg ligger hela tiden före och sätter mig på villovägar. Slutet är överraskande och hela handlingen är mörk, vidrig och tragisk. Läs något mer positivt när du avslutat detta verk. 

Betyg: 9

Förlag: Bonnier audio
Speltid: 14 h
Utgiven: 2014
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Författarland: Sverige
Adlibris
Bokus
Övrigt: den nionde boken i denna deckarserie
Genre: deckare,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar