onsdag 13 augusti 2014

Marissa Meyer - Scarlet

I den andra delen av Månkrönikan möter vi åter Cinder där vi lämnade henne i första delen: i fängelset. Hennes enda mål är att rymma - men hon vet att hon kommer att bli högvilt om hon lyckas.

På andra sidan jorden söker Scarlet Benoits efter sin försvunna mormor. Det visar sig att mormor har många hemligheter, och att hon länge svävat i livsfara.

Så möter Scarlet Wolf, en streetsmart slagskämpe. Han tycks sitta på viktiga upplysningar om mormor, men vågar Scarlet verkligen lita på honom? När Scarlet och Wolf lär känna Cinder, som är på flykt, slår de tre sig samman och gör allt för att hålla sig gömda för den onda måndrottningen ...

I Cinder fick vi möta Askungen som en superkompetent mekanikercyborg i ett framtida Nya Beijing. Cinder dyker upp även i denna bok, men här är det istället Rödluvan - en tuff fransk tjej med pistolen innanför bältet - som är huvudkaraktär. Och ja, det finns även en stor, stygg var. Källa: bokus

 Jag gillar uppföljaren eller snarare del 3 i The lunar chronicle. Författaren fortsätter att väva in klassiska sagor i en lagom dos av science fiction. Huvudkaraktären blir nu två kvinnor och de har olika personligheter som känns trovärdiga och passande. Jag gillar att man nu följer både Cinder (Askungen) och den rödhåriga Scarlet (Rödluvan) samt ytterligare personligheter från förr eller som de springer på under vägens gång. Jag tror denna serie kommer slå större i Sverige om den kommer som film eller om den lanseras bättre som pocket. I den kommande delen Cress är det Rapunsel som står på schemat, det ska bli intressant att se hur författaren väver in denna karaktär i historien.Det enda negativa jag kan se är att språket är mycket enkelt och att den går snabbt att läsa ut, vilket är lite trist.

Betyg: 7

Förlag: Mix förlag
Sidor: 457
Utgiven: 2013
Översättare: Ylva Spångberg
Författarland: USA
Övrigt: del 2 i måntrilogin
Genre: ungdom, science fiction

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar