onsdag 4 juni 2014

Catharina Ingelman-Sundberg - Låna är silver Råna är guld


Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta är tillbaka. De har lämnat livet på servicehemmet Diamanten bakom sig och befinner sig i Las Vegas.

Med utstuderad taktik, ett par löständer och varsin rullstol ska de överlista säkerhetssystemet på Casinot. De stulna pengarna ska mångdubblas, placeras i stöldfonden Grindslanten och göra livet bättre för gamla och sjuka.

Men innan de vet ordet av har det kriminella mc-gänget Bandangels fått ögonen på pensionärerna som nu har återvänt till hemlandet. De har köpt en grosshandlarvilla på Värmdö där de ska finputsa sin strategi. Kommer Märtha och gänget lyckas med att supa mc-killarna under bordet med hjortonlikör och kakor? Och hur klarar Krattan av att hantera en stalker?

Då var det dags för del 2 med pensionärsligan. Jag gillade den första delen enormt men den kunde inte likställas med Hundraåringen eller Ove som passar in i samma genre. Det som ständigt höjer upp Ingelmans ljudböcker är Helge Skoog, utan hans röst skulle inte böckerna få så högt betyg. Böckerna är charmiga när du behöver något lättsamt och roligt att lyssna på. Språket är enkelt och handlingen simpel.

Betyg: 5

Förlag: Bonnier audio
Speltid: 10 h 23 min
Författarland: Sverige
Uppläsare: Helge Skoog
Utgiven: 2014
Genre: skönlitteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar