fredag 4 april 2014

Patrick Rothfuss - En vis mans fruktan del 1

"Jag heter Kvothe. Jag har rövat tillbaka prinsessor från kungar som sover i ättehögar. Jag brände ned staden Trebon. Jag har tillbringat natten med Felurian och kommit därifrån med förståndet och livet i behåll. Jag blev relegerad från universitetet när jag var yngre än de flesta är när de blir insläppta. Vägar som andra fruktar att tala om på dagarna går jag på i månsken. Jag har talat med gudar, älskat kvinnor och skrivit sånger som får trubadurerna att gråta. Ni har kanske hört talas om mig."


Rothfuss återvänder till berättelsen om Kvothe från Vindens namn. Kvothe har gått i landflykt och dras in i politiska intriger, romantiska förvecklingar och äventyr fyllda av mörkaste svartkonst. Vi får följa med ytterligare ett stycke på stigen som förvandlar Kvothe, sin tids mäktigaste svartkonstnär, till den oansenlige barägaren Kote.

Jag älskar Rothfuss böcker, det känns lite som att återvända till en Harry Potter värld där karaktären är i vuxen ålder. Berättelsen är spännande, underhållande och äventyrlig. En njutning från första till sista sidan, jag hoppas bara att författaren blir lite snabbare med tangenterna och kommer ut med de resterande delarna i serien.

Betyg: Damm förlag
Sidor: 551
Utgiven: 2011
Författarland: USA
Övrigt: del 2 i serien om Kungadråparen (i den svenska översättningen är varje bok uppdelad i två delar)
Genre: fantasy

2 kommentarer:

  1. Bästa fantasy boken jag läst på väldigt länge. Längtar väldigt mycket till tredje delen kommer ut. / Natt

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...