fredag 28 mars 2014

Buthler & Öhrlund - Uppgörelsen

Äntligen kommer fortsättningen på ett av de mest spännande ögonblick jag upplevt under en ljudbok. Vem ska vinna i kampen mellan Silfverbielke och Colt? Ska Colt förlora hela sin familj till den djävulska psykopaten Silfverbielke.

På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.

Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning - mer eller mindre oskyldiga.

Det här är en fruktansvärd bok, du kommer må illa under större delen av läsupplevelsen och alltmer hata den person som går under namnet Silfverbielke.  Katt och råtta leken springer på i en fruktansvärd hastighet allt medan Colts familj får lida. Det här är den psykopatiska thriller jag upplevt och uppläsningen gör den bara mer fruktansvärd.

Betyg: 7

Förlag: Massolit förlag
Uppläsare: Stefan Sauk
Speltid: 15 h 36 min
Utgiven: 2013
Författarland: Sverige
Övrigt: del 6 i serien om Jacob Colt
Genre: thriller

2 kommentarer:

  1. Jag gillar inte alls den här serien, men har ändå läst samtliga delar, det beror mest på kvinnoframställningen tror jag..

    SvaraRadera
  2. Jag gillar den för vilka känslor den väcker. Jag har nog aldrig varit så förbannad när jag lyssnat på en bok.

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...