onsdag 26 juni 2013

Max Brooks - The zombie survival guide

En utmärkt handbok som levererar en lång rad handfasta, tillförlitliga, noga utprovade tips. Tips och råd som kan bli avgörande i allas vår kamp för överlevnad, nu när hotet från zombierna bara blir större och större. Och inte nog med det, här får vi också värdefulla faktakunskaper om hur de odöda beter sig, varför de gör som de gör, varför de så mekaniskt hasar sig fram, jämrar sig, aldrig ser sig om, aldrig stannar upp, alltid fortsätter med det eviga famlandet efter levande föda. källa: adlibris

Författaren har en otrolig känsla och kunskap om ämnet. Brooks har lyckats skapa en komplett och utförlig guide för hur vi dödliga ska överleva de odödligas frammarsch. Det makalösa är att författaren gör det hela trovärdigt och övertygande. Jag bugar för hans vetenskapliga analys där han berättar om hur viruset uppstår och hur det slår ut vår kropp för att sedan väcka de döda till liv.

Boken finns nu översatt till svenska eftersom Brooks nästa bok World war Z snart har biopremiär. I bokcirkeln läser vi just nu denna bok och jag ser fram emot att de vad andra tycker om en exposé av intervjuer med personer som överlevt zombieinvasionen. Det ska också bli intressant att se Hollywoods tolkning av filmen som har premiär i början av juli med Brad Pitt i huvudrollen.

Betyg: 6

Förlag: Broodway books
Sidor: 288
Utgiven: 2003
Författarland: USA
Genre: fantasy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar