söndag 5 maj 2013

Fredrik Backman - Saker min son behöver veta om världen

Jag har nyligen läst En man som heter Ove och funderade om författaren Fredrik Backman givit ut något mer verk. Döm om min förvåning att han givit ut två böcker, på samma förlag under samma år. Den ena var såklart En man som heter Ove, en underbart härlig och rolig bok som är i genren där Hundraåringen och Kaffe med rån hör hemma. Den andra författarens hyllning till sin egen son.

Citat ur boken: "Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För alla gånger jag kommer skämma ut dig. För charterresorna. Cowboyhatten. Riktiga män väger över 90 kilo -t-shirten. För att jag gör min pappa-hade-rätt-och-mamma-hade-fel-dans bland folk. För att jag köper minibuss. För att jag har shorts."

Bokens tema är korta berättelser där författaren förbereder sonen på livet, möten och saker som inträffat. Det kan vara allt från IKEA, bajs, att tillaga världens bästa smörgås eller varför han ska/inte ska gilla fotboll. Jag älskar associationerna där delar av min värld är bekanta t.ex. när det gäller filmer och seriefigurer. Både jag och sambon läste delar av denna bok samtidigt och skrattade bitvis så tårarna rann. Det här är en härlig bok som avnjuts bäst genom att man läser den sakta dvs. några, korta historier i taget. Njut och skratta mycket.

Betyg: 6

Förlag: Bokförlaget Forum
Sidor: 201
Utgiven:  2012
Författarland: Sverige:
Genre: biografi?

4 kommentarer:

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...