lördag 20 februari 2010

Historien om IKEA, Ingvar Kamprad

Vem är han egentligen Ingvar Kamprad – mannen som möblerade folkhemmet?
I HISTORIEN OM IKEA berättar han med egna ord och utan att skona sig själv i känsliga frågor som sprit och politik hur en sjuttonårings blomfröfirma kunde växa till en global möbelgigant som erövrat marknaderna både i Europa, USA, Kina och nu senast i Ryssland och anses värd betydligt över 100 miljarder.


Det historiska avsnittet är intressant och spännande. Läsaren får följa Kambrads uppväxt och startande av sitt företag. Allt började med
Sedan går författaren in på konceptet IKEA med sin försäljningside, koncept och att ta steget utanför Sverige. Detta avsnitt är framförallt för den som gillar entreprenörskap tyvärr tappar jag lite av intresset.
Det berättas mycket om sammanhållningen, IKEA-familjen, som är företagsandan. Det är också lärorikt att höra Kamprad berätta om sina misstag i ungdomen då han var fascinerad av nazismen och dess ideologi. Jag gillar när personer väljer att hellre berätta om sina misstag än att försöka dölja dem.
I berättelsen möter man personen Kambrad som är otroligt snål när det gäller pengar och enormt känslosam. Det är inte svårt att på olika sätt beröra Kambrant så att tårarna trillar fram.
Jag rekommenderar alla att lyssna på Historien om IKEA, den upplyser och ger förståelse i skapandet av en värld som vi alla ständigt besöker i jakten att möblera folkhemmet.

Betyg: 7

Lärorik: 8
Humor: 2
Kärlek: 0
Spänning: 0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar