onsdag 1 juli 2009

Kajsa Ingemarsson, Lyckans hjul


I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor – tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Lite överraskad, enligt mig har Kajsa Ingmarsson inte skrivit en bra bok sedan Små citroner gula. Lyckans hjul är en skön, liten pärla. Absolut inget för dig som gillar långsamt tempo och/eller blir irriterade på människor som enbart…är. Inget jag rekommenderar som läsning, men fungerar perfekt som ljudbok för att höja upp en tråkig arbetssyssla som städning eller höskörd.
Lyckans hjul (titeln avser namnet på ett tarotkort) handlar om hur vardagslivets lite tråkiga lunk kan vändas upp och ner (till det positiva) av att en ny granne flyttar in. Framförallt en granne vars sysselsättning är spådomar. Läsaren eller lyssnaren får följa 3 alldagliga Svenssons som samtliga grubblar på om livet kunde varit annorlunda. Även om handlingen låter långsam så väcker den egna tankar om livet.

Betyg: 5

Spänning: 0
Kärlek: 1
Sorglig: 2
Humor: 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar