tisdag 30 juni 2009

Cecilia Ahern, PS I love you

Holly awoke with her head pounding. Her mouth was as dry as Gandhi´s sandal och her vision was imparied. Hello?, she crocked when the phone rang.
Oh good, I'm not the only one, said a desperately ill-sounding vocie on the other end.
Who are you? croaked Holly again.
My name is Sharon, I think, came the reply, although don't ask me who Sharon is beacause I don't know. The man beside me in bed seems to think I know him.
Sharon, what happened last night? Please enlighten me.
Alcohol happened, said Sharon drowsily, lots and lots of alcohol.
Any other information?
Nope.
Know what time it is?
Two o'clock.
Why are you ringing me at this hour of the morgning?
It's the afternoon, Holly.
Oh. How did that happen?
Gravity or somthing. I was out that day from school.


Detta är en urgullig bok för dig som inte har hittat drömboken att läsa på stranden eller i hängmattan. Du har så rätt Elisabeth, jag gillar verkligen denna bok. Den påminner mig en del om Marian Keyes serie om den tokiga familjen från Irland. PS I love you är dock djupare och handlingen kretsar kring hur du plockar upp bitarna efter att en händelse har gjort att livet vänts upp och ner, om stark vänskap och hur man går vidare när den största kärleken slutat existera. Jag blir lite förvånad över slutet, hade väntat mig det klassiska men accepterar det med öppna armar.
Att betyget inte blir högre beror på att jag antagligen blivit skadad av att ha sett filmen först. Vilket ytterligare är ett exempel på att bra filmer skapas av ännu bättre böcker.

Betyg: 7

Spänning: 3
Humor: 7
Kärlek: 7
Sorglig: 8

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att du gillade den! Hoppas du gillar de andra också. Lika passande för hängmattan som denna. Gillar ju som sagt att hon skriver om udda saker.

    Har läst ut Harlan Cobens "Tell No One" nu. Första halvan av boken var superb, men sen tyckte jag den tappade och blev mer som alla andra thrillers och deckare, tyvärr. Värd att läsa ändå, för den var som sagt riktigt spännande i början och man ville bara veta vad f-n det var som hänt egentligen.

    SvaraRadera
  2. Synd att Tell no one tappade på slutet. Jag ser fram emot de andra böckerna dock får de vänta lite har precis fått in nya av Torey Hayden.

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...