torsdag 29 juli 2021

Review: The End of the Ocean

The End of the Ocean The End of the Ocean by Maja Lunde
My rating: 5 of 5 stars

Jag gillade Maja Lundes första bok i serien, Binas historia men Blå (den svenska titeln) är strået vassare. Handlingen går både in i hjärtat och hjärnan. Hjärtat utifrån handlingen med pappan David och hans dotter som flyr sitt hem i Frankrike för att ta sig mot kallare länder. I Frankrike har det inte regnat på 5 år och vatten är en bristvara. I flyktingläger samlas människor vars liv slagits i spillror. David har svårt i föräldrarollen och det är dottern som får vara den solidariska människan.

Det är hjärnan som får arbeta när Signe berättar sin historia som utspelar sig i ett nutida Norge. Glaciäreren i hembyn smälter eller skärs sönder och skeppas som lyxvara till varmare länder. Signe som kämpar för miljön men också mot den egna ålderdomen. 

Boken beskriver en framtid som inte känns alltför avlägset men tanke på alla naturkatastrofer som inträffar världen  över. Jag får återigen tänka över vad vi gör, hur vi kan begränsa vår konsumtion i ett tappert försök att dra ett litet strå till stacken. 

View all my reviews

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...