torsdag 25 januari 2018

Review: The Hate U Give

The Hate U Give The Hate U Give by Angie Thomas
My rating: 5 of 5 stars

Jag har under hösten läst How to kill a mocking bird och Thug blev en exceptionellt bra fortsättning inom rasism och mänskliga rättigheter. Harper Lees bok berör gryningen av svartas rättigheter i sydstaterna på 1930-talet, medan Thug utspelar troligen utspelar sig på 2000-talets början och berör utsattheten att bo i ett segregerat område, där polisens och samhällets fördomar drabbar invånarna.

Språket är autentiskt och sydstatsslangen växlar mellan vita och svarta. Detta är en bok som är oerhört viktigt att läsa på originalspråket. Det går inte att göra en översättning som kan göra denna bok rättvis. Det kommer bli ett hopkok av svenska – engelska med ett försök till slangspråk.

Thug Life är en bok som berör, bokens titel är förkortningen av The Hate U Give Little Infants Fucks Everyone. Titelns budskap får du själv tolka tillsammans med innehållet. Boken är skriven av en författare som använder sig av sin erfarenhet och sin uppväxt i en miljö, vilket skapar något genuint och inte påhittat av någon som vill, tro sig förstå. Thug är skriven ur en ungdoms perspektiv och beskriver livet utifrån att vara äldre tonåring och dess bekymmer förutom kärlek, hormoner och prestationer.


View all my reviews

2 kommentarer:

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...