onsdag 13 december 2017

Review: Norra Latin

Norra Latin Norra Latin by Sara Bergmark Elfgren
My rating: 3 of 5 stars

Äntligen! En ungdomsförfattare inom fantasygenren som väljer att göra EN bok istället för en trilogi. Döm om min besvikelse när jag senare läser på Goodreads att detta är bok #1. Dock är Norra latin en bok som har ett avslut utan den vanliga spänningsladdningen mot nästa del. Jag kommer inte att läsa vidare, för mig var bokens sista sidor, just de sista.

Efter att ha läst fristående böcker från både Mats Strandberg och Sara BE måste jag dra slutsatsen att det är Sara som har ett fantastiskt språk medan Mats står för spänningen. Norra latin har ett utmanade språk och innehåll, författaren tvekar inte att väva in kärlek mellan tjejer, om än i försiktiga toner. Meeto rörelsen får ytterligare manliga skitstövlar att stoppa i säcken. Jag är betagen över att vandra in i teaterns värld, outforskad mark när det gäller tidigare läsupplevelser.

När jag nu har lärt mig att detta är den första bland fler kommande böcker så är Norra latin alltför lång och utdragen. Den saknar spänning och jag tröttnar på tonåringars bekymmer och osäkerhet. Dock förtjänar författaren ett stort erkännande för hur träffsäkert hon gestaltar ungdomarnas liv, osäkerhet och sökande efter kärlek och vänskap.


View all my reviews

2 kommentarer:

  1. Fast Norra Latin är en avslutad historia. Den är första delen i en serie med fristående böcker. Alltså kommer ingen fortsättning.

    https://www.dn.se/kultur-noje/sara-bergmark-elfgren-det-sociala-spelet-fascinerar-mig/

    SvaraRadera
  2. Ah tack det förklarar en hel del.

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...