onsdag 23 augusti 2017

Review: Hemmet

Hemmet Hemmet by Mats Strandberg
My rating: 3 of 5 stars

Mats Strandberg slog igenom med Engelsforstrilogin tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Hemmet är hans egna verk och här fortsätter han inom den övernaturliga genren. Boken utspelar sig på ett ålderdomshem för dementa. Handlingen växlar mellan olika karaktärer, vårdare, anhöriga och de gamla. Jag uppskattar att berättelsen tar dessa hopp, även om det i början är rörigt med alla namn. Hoppen medför att jag kan uppleva händelser ur olika synvinklar, vilket behövs i en bok där handlingen (nästan) enbart utspelar sig i ålderdomshemmet.

Omslaget till boken får kalla kårar att krypa på min rygg. Här upphör dock alla skräckupplevelser som boken vill uttrycka. Författaren lyckas inte väcka någon rädsla för det övernaturliga väsen som härjar på hemmet. Jag känner desto mer skräck och oro för ålderdomen och att nära och kära till mig ska få demens och därmed inte känna igen sina barn eller barnbarn. Vi borde också satsa mer pengar och tid på våra gamla. De tog hand om oss och nu är det vår tur att ge tillbaka.

View all my reviews

2 kommentarer:

  1. Är cirka 75% genom boken och tycker verkligen om den. Räknar med att vara färdig med den under helgen. Håller med dig om att det övernaturliga är sådär, men rädslan för att bli gammal däremot... Fyfasen!

    SvaraRadera
  2. Ja, rysligt läskigt och inget kan vi göra åt det.

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...