fredag 1 juli 2016

Howard Pyle - The Merry adventures of Robin Hood

Robin Hood och hans stråtrövarband, där den förrymde munken Broder Tuck och den urstarke Lille John ingår, rövar från de rika och ger till de fattiga. Robin Hood i återberättning av Howard Pyle bjuder på många roliga upptåg och Äventyr. Beppe Wolgers står för bearbetningen.Howard Pyle ( 1853 - 1911 ), var en amerikansk författare och illustratör. Mest kända verk är just Robin Hood och böckerna om Kung Arthur. Sten Feldreich lånar här ut sin röst till Sherwoodskogens alla karaktärer. Källa: adlibris

Robin Hood är en av mina skönlitterära idoler som framförallt gestaltas bra i filmer. Pilbågen är mitt attribut om jag skulle välja ett vapen och  jag önskar att tiden fanns för att lära mig tekniken att skjuta. Detta till trots tog jag mig knappt igenom denna bok, men tack vare skivornas fåtalighet så tvingade jag mig igenom.

Detta verk är en symbol för manligheten, styrkan och skönheten hos mannen. Nej, skämt åsido Robin Hood dryper av testosteron, dåliga skämt och mycket små hjärnor. Det är muntert men samtidigt nedvärderande och kränkande. Jag funderar nu på att läsa Dick Harrison facklitteratur om Robin Hood, så att jag kan få någon referens utifrån av han värderade källor om denna mytomspunna figur. 

Betyg: 3

Förlag: Rabén & Sjögren
Uppläsare: Torsten Wahlund
Speltid: 10 h 29 min
Utgiven: 2011
Författarland: USA
Adlibris
Bokus
Genre: klassiker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar