tisdag 21 juni 2016

Katerina Janouch - Babyrace

Som matstylist inom reklambranschen har Sandra knappt tid att träffa sina kompisar. Chansen att träffa en man är ännu mindre. Men den biologiska klockan tickar obönhörligt i bakgrunden. 

Under en middag hos bästisen Emily börjar de två tjejerna erkänna att de faktiskt båda är ganska sugna på det där med barn. Några timmar, och många glas senare utbrister Emily: Vet du? Vi har ett babyrace. Den som blir på smällen först vinner! Källa: Bokus

Det här är en perfekt bok att lyssna på när jobbet är som stressigast (nationella prov, betyg rättning osv.). Babyrace är IQ-befriad och lättsam vilket är skönt och rofyllt för min hjärna. Många moment blir jag irriterad på vilket är naturligt om man studerar bokens innehåll t.ex. den lättsamma tanken att ett barn inte innebär några svårigheter utan bara mys och gullighet. Att dessutom bli gravid vid ett tillfälle av oskyddat sex med en partner vars namn du inte vet är en dålig förebild och visar bara på vikten av god sexualundervisning i skolan och i hemmet.

Jag kommer läsa del 2 i babyrace då jag behöver något lättsamt när höstterminens betyg ska sättas. Jag rekommenderar denna bok om du behöver något IQ-befriat att lyssna på, inget för ungdomar eller den som gillar ett utvecklat språk. 

Betyg: 5

Förlag: Bokfabriken
Uppläsare: Anna Marie Käll
Speltid: 8h 45 min
Utgiven: 2015
Författarland: Sverige
Adlibris
Bokus
Genre: skönlitteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar