torsdag 25 september 2014

John Stephens - Rubinernas bok

Det här är del två i serien om Trolldomens tre skrifter. Recensionen av den första boken hittar du under författarens namn i registret.  Texten nedan innehåller spoilers.

Författaren gör ett genidrag genom att dela upp syskonen så att det är två historier som utspelar sig parallellt. Kate som hamnar i New York i slutet av 1800-talet, en tid då magi och dess varelser fortfarande lever sida vid sida med vanliga människor. Hennes syster Emma och bror Michael är kvar i sin nutid och letar febrilt efter nästa bok i trolldomens tre skrifter. Handlingen utspelar sig ur  Kates och Michaels perspektiv.

Berättelsen är snabb och mycket spännande där läsaren aldrig får en tråkig stund. Denna trilogi är perfekt för de som gillar Harry Potter, här ryms också plats för gåtor och andra mysterier där läsaren ges utrymme att lösa innan boken avslöjar hemligheten. 

Böckerna blir mörkare  då karaktärerna ställs  inför svåra val där livet blir tyngre och svårare att bära framförallt för Michael. Bitvis är Michaels ångest över sitt tidigare svek mot Emma och Kate mycket tungt,  samt att upptäckten av den andra boken förmåga ytterligare bördar hans axlar. Den sista boken att finna är Emmas och den kallas dödens bok vilket får mig att ana att handlingen kommer bli ännu mörkare. En rekommendation är att läsa denna tillsammans med ditt barn alternativt att ni läser den parallellt och diskuterar innehållet.

Betyg: 8

Förlag: Semic
Sidor: 367
Utgiven: 2012
Bokus
Författarland: USA
Ålder: > 9
Genre: ungdom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar