torsdag 4 september 2014

Erin Kelly - Grenar av gift

Jag var otroligt skeptiskt till denna bok då den inte var mitt val utan framröstad i bokcirkeln. Döm om min förvåning när Grenar av gift blir ett äkta exemplar hur jag som läsare kan hitta en godbit genom andra, det var precis därför jag var med och startade denna bokcirkel.

Grenar av gift är en spännande thriller där läsaren själv måste försöka lösa gåtor innan de avslöjas. Varför dömdes Rex till fängelse i 10 år? Vilka är det han mördat? Var har Bibba tagit vägen? Författaren har valt att låta handlingen växla mellan nutid och dåtid vilket höjer tempot och gissningsleken men skapar bitvis förvirring då bytet kan ske mitt i ett kapitel.

Det är fascinerande hur karaktären Rex först framställs som mystisk och spännande för att sedan, ju mer berättelsen vecklas fram, övergå till grå, trist och lillgammal. En överraskning mot slutet tog mig på sängen, vilket jag gillar. Jag undrar hur många människor som lever tillsammans med en kvinna som Bibba, en människa som man gör allt för att hålla på gott humör vars existens gör att man reduceras till en tyst och grå liten människa. Ändå älskar man Bibba, ända till slutet och förlåter allt hon gör, eller?

Missa inte denna bok, den kommer antagligen bli en klassiker och troligen en filmsuccé om jag får spå i min lilla glaskula. Läs mer om handlingen genom att klicka på Bokuslänken nedan.

Betyg: 9

Förlag: Ponto pocket
Sidor: 382
Utgiven: 2010
Författarland: Storbritannien
Ålder: >15
Genre: thriller
Bokus

1 kommentar: