lördag 3 maj 2014

Valérie Tong Cuong - Mirakelverkstaden

Mariette är historie- och geografilärare och gift med en narcissistisk politiker. En dag gör hon något oerhört - hon skickar en elev nerför trappan med en rungande örfil. Millie lever ett ensamt liv där vikariaten som sekreterare avlöser varandra. En kväll står hennes hus plötsligt i ljusan låga. Monsieur Mike har deserterat från militären och bor sedan dess på gatan. Överfallet kommer som en blixt från klar himmel.

Precis när Mariette, Millie, och Monsieur Mike tror att allt är förlorat dyker Jean upp. Han sägs uträtta underverk med dem han välkomnar till sin Mirakelverkstad, att han lyckas lappa ihop trasiga själar. Men kan man verkligen återskapa sig själv utan att göra upp med sina demoner? Den mystiske Jean verkar leka en lek som blir allt farligare, och de boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är som det verkar. Källa: bokus


Hittade denna lilla smakbit när jag surfade mig fram på bokbloggar.nu. En enkel, snabbläst, feelgood bok som inte går ända in till hjärtat men som lämnar ett avtryck. Karaktärerna är mycket skilda från varandra vilket höjer bokens innehåll och en del oväntade vändningar gör sitt. Dock är den lite för kort (med tanke på att tre karaktärer ska få utrymme) för att den ska ge mig gåshud eller lämna ett stort fotavtryck på själen, men en perfekt bok om du har svårt att komma igång med läsandet efter ett uppehåll.

Betyg: 6

Förlag: Sekwa
Sidor: 252
Utgiven: 2014
Författarland: Frankrike
Översättare: Sofia Strängberg
Genre: feelgood, skönlitteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar