söndag 18 maj 2014

Buthelr & Öhrlund - Grannen

Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan.

Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse.

Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt.

Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin. Källa: Bokus

Jag mår fysiskt dåligt av att läsa denna bok framförallt eftersom jag skäms för mitt svaga kön eller snarare att varenda kvinna i Sveriges avlånga land verkar falla för Silfverbielke utseende och charm. Kvinnorna ställer upp på allt och utvecklar ett beroende av honom de inte kan bryta. Han är hänsynslös och mot slutet måste jag hoppa över något kapitel eftersom mitt modershjärta riskerade att gå sönder. Dessa böcker har gått från skrämmande bra till bara skrämmande och jag mår illa under hela uppläsningen (fantastiskt bra uppläsare).

Betyg: 4

Förlag: Voltaire Publishing
Speltid: 17,5 h
Författarland: Sverige
Uppläsare: Stefan Sauk
Utgiven: 2010
Övrigt: Jacob Colt del 3
Genre: Thriller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar