lördag 6 juli 2013

Buthler & Öhrlund - En nästan vanlig man

Hans Ecker är Christophers bäste – och kanske ende – vän. På väg att motvilligt dras in i ett seriöst förhållande med Veronica, men inte beredd att släppa det ljuva livet med champagne, brudar och kokain.

Johannes Kruut är rikemanssonen som på nåder får vara med i gänget, ivrig att platsa och bra att ha till hands när krognotorna blir för höga.

När miljonkonton, champagne, sex och kokain inte längre är nog, går de tre männen över gränsen i sin jakt på spänning och njutning. Med Silfverbielke som manipulerande hjärna ger de sig in i en kriminalitet som trappas upp alltmer och resulterar i – mord.

Jag avgudar Buthler&Örlunds böcker med katt-och-råtta leken mellan Silfverbielke och Jacob Colt, här finns spänning, manipulation, geniala drag och hjärna. Jag råkade läsa Återvändaren först vilket inte skapade någon röra och nu har jag siktet ställt på att lyssna igenom hela serien. Stefan Sauk gör ett fantastiskt jobb att åskådliggöra de olika karaktärerna på ett mycket skickligt sätt, framförallt Silfverbielke. Böckerna är mycket långa men det är en ren njutning då berättelsen aldrig blir tråkig och handlingen tar alltid oväntade vändningar, det går inte att förutsäga vad Silfverbielke har planerar.

 Betyg: 7

Förlag: Damm förlag
Uppläsare: Stefan Sauk
Utgiven: 2009
Speltid: 22 h 9 min
Författarland: Sverige
Övrigt: del 2 i serien om Silfverbielke
Genre: deckare

2 kommentarer:

  1. Efter att du tipsade om den här har jag ställt mig i kö på den hos biblioteket så jag hoppas jag får chansen att läsa den snart :)

    SvaraRadera
  2. Ett tips är att du också reserverar dig på nästa (Grannen) eftersom de är populära.

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...