tisdag 29 januari 2013

Lars Kepler - Sandmannen

Det är bara att buga och bocka, de båda författarna skapar återigen ett mästerverk. Det går inte att sluta lyssna på denna fantastiska och mycket spännande bok. Jag har bakat bullar och provat på sju nya matrecept tack vare detta verk. Handlingen är hemskt bra, vidrig, skrämmande och fascinerande.

 Sandmannen tar vid där Eldvittnet avslutades eller snarare en tid därefter. Saga Bauer har svårt att få ut sin frustration och tar därför på sig uppdraget att gå undercover för att få seriemördaren Jurek Walters att avslöja mer kring sina mord. Anledningen är att en av hans offer helt plötsligt dykt upp levande, vandrandes längst ett järnvägsspår.

Jurek Walters är i en klass för sig. Jag ryser när han rör sig eller talar, han och Hannibal Lektor skulle utgöra ett dödligt radarpar. Vad du än gör får du inte missa att läsa eller lyssna på den fantastiska boken Sandmannen. Det enda som gör att jag inte sätter det högsta betyget är att vissa handlingar i boken är för klassiskt, irriterande dvs. tjej hör ett ljud i den mörka lägenheten och beslutar sig för att gå ännu längre in i lägenheten för att undersöka saken. Detta samt att slutet gör mig förbannad gör att Sandmannen inte får en tia i betyg.


Betyg: 9

Förlag: Bonnier audio
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Speltid: 14 h 12 min
Utgiven: 2012
Författarland: Sverige
Genre: thriller, deckare

3 kommentarer:

  1. Bästa boken hittills av författarparet Keppler enligt min mening.

    SvaraRadera
  2. Håller fullständigt med. Makalöst bra.

    SvaraRadera
  3. Läste ut i måndags, håller med, pirrande otäck...

    SvaraRadera