fredag 2 november 2012

Stephen King - 11.22.63


Do not fuck up your futures: that was what I'd said. We never know which lives we influence, or when, or why. Not until the future eats the present, anyway. We know when it's too late.

On novermber 22, 1963, three shots rang out in Dallas. President Kennedy died and the world changed.

If you hade the chance to change history, would you?

Would the consequences be worth it?

Jag älskar idén med den här boken, det är alltför få böcker som tar upp tidsresor på ett realistiskt sätt och som har ett mål att förändra något.  Tro nu inte att detta är en bok som tillhör genren science fiction, boken är väl förankrad i verkligheten, det enda annorlunda är att Jake Epping hittar ett "kaninhål" som tar honom till året 1958. Epping lever egentligen i Maine år 2010, är lärare i engelska och lever ett alldagligt, ensamt liv. När han snubblar in i 50-talets USA känner han sig direkt hemma med musiken, dansen och tempot. Hans mål är att stoppa mördaren Lee Harvey Oswald från att mörda president Kennedy, men under tiden kommer han försöka förhindra andra händelser som lett till tragedier för personer han träffat i sin egen tid.

Det här är en rejäl tegelsten, som bäst avnjuts i ett lugnt temp dvs. det kommer att ta tid att läsa ut den här boken så ge den tid. Vissa delar är suveränt bra och jag njuter i fulla drag, det känns som om jag befinner mig i 50-talets Amerika, andra delar är segare och kräver envishet. När du väl kommer i mål är slutet makalöst spännande och intressant att analysera. 

Betyg: 7

Förlag: Hodder & Stoughton
Sidor: 740
Utgiven: 2011
Författarland: USA
Genre:  historisk skönlitteratur

3 kommentarer:

  1. King-frälst som jag är kommer jag ju givetvis att läsa denna. Tänkte vänta på översättningen :)

    SvaraRadera
  2. Rekommenderar den. Själv funderar jag på Under the dome som nästa King projekt.

    SvaraRadera
  3. Ett alldeles utmärkt val. Jag älskade den :)

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...