lördag 13 oktober 2012

Lars Kepler - Eldvittnet


En flicka hittas mördad på ett ungdomshem. Hon placerats på sin säng med händerna för ögonen, nästan som om hon ville dölja sig själv för mördaren. Joona Linna kallas in som rådgivare i fallet, han ser mordet ur ett annat perspektiv och börjar dra sina egna slutsatser vilket gör att han hamnar i konflikt med de lokala polisutredarna. Fallet ökar i hastighet när en liten pojke blir kidnappad av en av flickorna som rymt från ungdomshemmet. Flickan är den som misstänks för mordet.

Keplers (för de är två) är makalöst bra på att skriva en spännande thriller. De går utanför den klassiska svenska deckargenren och skapar något spännande och tankeväckande. Tempot är högt och spänningarna avlöser varandra vilket inte ger mycket tid för att lägga undan MP3. Jag blev mycket överraskad över upplösningen och lite förvirrade över slutet. Jag anar att det är en uppladdning för nästa bok men bitvis grubblade jag över om jag missat en bok i serien. Uppladdningen hade varit bättre att ha vid starten av nästa bok, Sandmannen som släpps i november.

Betyg: 6

Förlag: Bonnier audio
Speltid: 16 h 32 min
Uppläsare: Jonas Malmsjö (the best!)
Utgivningsland: Sverige
Utgiven: 2011
Övrigt: Kriminalkommisarie Joona Linna del 3
Genre: deckare

3 kommentarer:

 1. Jag har bara läst första delen än, men tvåan och trean står och stampar vilt i bokhyllan. Måste nog snart ta och läsa dem.

  SvaraRadera
 2. Den låter jättebra men väldigt hemsk :)

  svar: Jag brukar dock bara lyssna på kvällen innan jag ska sova :) Jag lyssnar på eragon just nu. Ska kolla in de :D

  SvaraRadera
 3. Monika: Rekommenderar dig att läsa dem nära inpå varandra då det är lätt att glömma bort viktiga händelser från tidigare böcker.

  Sanna: Eragon är underbart bra och blir bara bättre med de övriga tre böckerna i serien.

  SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...