onsdag 25 januari 2012

John Marsden - När natten är som mörkast


Det här är andra delen av serien om Ellie och hennes vänner.  Australien har blivit invaderat och i den här delen så får man följa hur gänget gömmer sig för fiendestyrkorna. Man får även läsa om hur de försöker sabotera så mycket som möjligt för fienderna. Ellie och hennes kompisar försöker hitta ett sätt att kontakta Nya Zeeland för att kunna få hjälp därifrån.

Deras hemby, Wirrawee, börjar nu fyllas mer och mer av folk från det invaderande landet. De flyttar in i deras hus och tar över deras gårdar. Ellie och gänget håller sig kring sin hemby och letar efter andra människor och mat, samtidigt som de försöker hitta sätt att sabotera ännu mer.  Det händer också saker inom gänget, som att de blir ihop, och att de blir mer självsäkra och modiga.

Jag tycker att den här boken är en bra fortsättning på den första och den är minst lika välskriven och spännande. Jag känner spänningen, men också hur otäckt det egentligen skulle vara, när gänget smyger omkring i byn, gömmer sig för patruller och hittar nya mål att sabotera. Man förstår hur hemskt den måste vara för människor i verkligheten när sådant här händer.

/ Gästbloggaren Anton


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...