söndag 15 januari 2012

David Baldacci - De sammansvurna


Oliver Stone börjar återigen arbete för den amerikanska regeringen efter att en bomb exploderat i Lafayette park mitt framför Vita huset under ett statsbesök av den brittiska premiärministern. Till hjälp har han sina trogna följeslagare i Kamelklubben även om förlusten av    är tung. MI-6 har ett intresse i händelsen då det var deras premiärminister som var hotad. MI-6 agenten Mary Chappman blir Stones följeslagare genom vad som verkar vara en glasklar utredning med en mängd bevis tvinnar snart ihop sig till ett garnnystan utan ände.

Det var ett tag sedan jag dök in i Kamelblubbens värld. Det tråkiga är att jag glömt viktiga händelser som utspelar sig i de tidigare böckerna. Det drabbar inte handlingen märkbart men det gör mig irriterad. Jag rekommenderar alla att läsa serien om Kamelklubben i rätt ordning och med några veckors mellanrum. Det jag gillar med Baldaccis böcker är spänningen och att jag som läsare får vara med och försöka lösa indicierna innan Oliver Stone. Hela historien är mycket skickligt iscensatt och jag njuter av att cykla till jobbet på morgonen, då jag har några minuter för mig själv och De sammansvurna. 

Betyg: 6

Förlag: Bokförlaget HörOpp
Speltid:13h 17 min
Uppläsare: Torsten Wahlund
Utgiven: 2011
Författarland: USA
Originaltitel: Hell's corner
Översättare: Jan Risheden
Övrigt: del 5 i Kamelblubben
Genre: spänning

4 kommentarer:

 1. Jag har har bara läst en enda bok av Baldacci, Flykten, och den tyckte jag inte alls var speciellt bra. Är de här om Kamelklubben bättre?

  SvaraRadera
 2. De om Kamelklubben är klart bättre. Satsa på den första som just heter Kamelklubben. Rekommenderas.

  SvaraRadera
 3. Hej, vet inte om du såg mitt svar ang. att du inte kan kommentera på frågeinlägget. Försök igen senare eller så kan du skicka svaret till min e-post, boktycke[@]gmail.com.

  Kul att du vill vara med!

  SvaraRadera
 4. Tack, jag har skickat dig ett mail.

  SvaraRadera