tisdag 12 juli 2011

Nick Perumov - Trä och diamantsvärdet II


Resan fortsätter för karaktärerna i Trä och diamantsvärdet. Kejsardömet Melin raseras nu av inbördeskrig. Folkslag slåss mot folkslag när fokus borde ligga på en oväntad, stark fiende som reser sig ur underjorden. I Svarta staden når striden sitt klimax och trollkarlarna tar till att mer desperata metoder för att stoppa Kejsarens framfart. Agata gör samtidigt allt för att återta Dankernas träsvärd Immelstorn med svärdet kan äntligen Dankerna slå tillbaka mot människorna som förtryckt dem i århundraden. Trollkvinnan Klara Kummel försöker övertala magikerna i Dalen att gå i strid mot de underjordiska för att rädda Melin.

Jag blir alltmer engagerad i Perumovs värld och har redan varit och lånat nästa del på biblioteket i Karlskoga. Jag anar att berättelsen kommer vävas in i det gamla talesättet ’din fiendes fiende är din vän’ då en stor ondska vaknar i underjorden. Likt en klassisk fantasyvärld så är karaktärerna sammanbundna med varandra och jag anar att de kommer mötas i kommande verk. Personerna är inte alltigenom goda, de kommer göra allt för att uppnå sina mål och därmed stoppa allt och alla som är ett hinder i vägen.

I bokhyllan står en annan serie av den ryska författaren Nick Perumov som väntar på att jag ska öppna första sidan. Jag ser också dock fram emot att köpa och läsa Alvklingan av samma författare. Alvklingan utspelar sig i Tolkiens Midgård 300 år efter händelserna i Härskarringen.

Betyg: 6

Förlag: Ersatz
Sidor: 464
Författarland: Ryssland
Utgiven: 2007
Genre: fantasy

5 kommentarer:

 1. Alvklingan gillade jag, däremot kom jag aldrig igenom Diamantsvärdet och träsvärdet del II, fastnade halvvägs och har inte kommit mig för att ta upp den igen. Tror inte jag kommer göra det heller, den tilltalade mig inte... Känns lite synd, inbillar mig att senare böcker är bra sedan

  SvaraRadera
 2. Jag ser fram emot Alvklingan och det börjar bli hög tid att införskaffa den. Jag förstår inte riktigt din sista mening.

  SvaraRadera
 3. Låter som en bra idé. Tycker att de senare böckerna i serien låter mer intressanta och att det därför är lite tråkigt att jag inte kommer igenom första och kan gå vidare till dem

  SvaraRadera
 4. I am not swedish, but i know a little norwegian and have seen a lot of bergman, hehe.
  And i use the dictionary, wich i have to do often, i even have to learn how to pronounce cyrillic letters in order to fully enjoy this series.
  I think its very good. Its dark and it deals with fantasy stratum that i enjoy very much.
  But i have one question. What is a danker?
  Agata, the dankerflicka for.ex.
  What race is this? Are they elves?
  It seems that way, living in the sacred forest and the way she seems to communicate with nature.
  I have pictured her as a dark skinned elf.
  What do you guys think?
  Scince you are all swedish, i thought you might know.
  Btw. I have never spent more time on a book.
  Det är trottsamt, men otroligt bra!!!

  SvaraRadera
 5. Danker is a loafer, a person who travel whitout occupation.

  SvaraRadera