tisdag 26 april 2011

Mons Kallentoft - Midvinterblot


Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället?

Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia.


Kallentoft är en författare som stigit i popularitet de senaste åren. Hans deckare med årstidstema har lästs av alla svenska deckarfantaster. Nu har turen kommit till mig och jag är inte direkt imponerad av hans debut Midvinterblot. Det finns ingen annorlunda vinkel, ingen ny nisch utan den påminner mig om Anna Jansson debut, Stum sitter guden eller en ny bok av Camilla Läckberg (Läckberg slår Kallentoft).


I början av ljudboken är det svårt att hänga med i hoppen mellan karaktärerna. Jag kan inte bedöma om det beror på att uppläsaren kan förbättra sig eller om det är lika komplicerat om man läser boken.


Boken blir då och då intressant, men aldrig en pageturner. Författaren låter den mördades ande finnas med som en röd tråd genom boken, men anden är tråkig och tillför inget som lyfter boken. Jag kommer läsa nästa del i serien och se om Kallentoft ska få en ny chans.Betyg: 5


Förlag: Storyside
Uppläsare: Torsten Wahlund
Speltid: 13 h
Författarland: Sverige
Genre: deckare

5 kommentarer:

 1. Jag tog mig igenom Kallentofts två första böcker i serien och var egentligen inte överdrivet imponerad. Av någon anledning läste jag även den tredje och eftersom jag har svårt att lägga ifrån mig en öppnad bok så tog jag mig igenom även den, men det var plågsamt...

  Trevlig blogg du har, vi verkar ha liknande boksmak jag tittar nog in igen! Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Tack för komplimangen. Finns det någon av Kallentofts böcker som är bättre och som du rekommenderar?

  SvaraRadera
 3. Nej, jag kan nog inte rekommendera något. Det jag har läst av författaren är ju delarna om Linköpingspoliserna, han har ju skrivit andra böcker också, det kan ju hända att de är bättre...

  SvaraRadera
 4. Hejsan hejsan!

  Det är jag som är din hemliga bokvän och som du snart kommer att få ett hemligt brev från... Spännande att hitta din blogg, den har jag nog faktiskt lyckas missa förut. Men vi verkar ha lite liknande smak av det jag sett tidigare, så förhoppningsvis ska jag lyckas klura ut något bra till dig :)

  SvaraRadera
 5. Välkommen till min lilla blogg. Hoppas du hittar något av intresse :)

  SvaraRadera