tisdag 1 mars 2011

Charlaine Harris - From dead to worse


From dead to worse är en mellanbok dvs. den laddar förhoppningsvis upp för nästa bok i serien. Sookie har återvänt efter händelsen med explosionerna vid vampyrkonferensen. Det enda oroväckande är att Quinn saknas. Han överlevde händelserna i Rhodes men är nu försvunnen. Sookie får oväntat besök när hennes gammel, gammelmorfar Niall besöker henne. Han berättar att Sookie har 1/8 älvblod i sig, vilket har skapat hennes telepatiska krafter. Niall är en av de kvarvarande prinsarna i världen vilket gör att han har många fiender.

De lokala varulvspackarna hamnar i bråk med varandra. Sookie får vara förmedlare för att ta reda på vem som ligger bakom morden. Samtidigt driver kungen av Nevada, vampyren Felipe en kampanj att ta över Louisiana.

Boken blir stundom alldaglig, inte direkt tråkig men jag saknar sammanhang eftersom det utspelar sig alltför många berättelser i en. Spänningsmomenten dyker då och då upp men blir kortfattade och enbart utfyllnad. Jag hoppas nu att detta verk enbart är uppvärmningen för nästa.

Betyg: 4

Förlag: Ace books
Utgiven: 2009
Författarland: USA
Sidor: 321
Genre: urban fantasy, ungdom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar