måndag 6 september 2010

The winter ghosts - Kate Mosse

Freddie Watson sörjer sin döda bror som dog under första världskriget. Efter broderns död blev Freddies liv misärt och familjen gled mer och mer isär. I ett försök att hitta tillbaka livsgnistan i den gråa vardagen reser han omkring i Frankrikes landskap. När en olycka sker blir han strandad i isolerad by uppe i de franska Pyrenéerna. Där möter han en mystisk kvinna vid namn Fabrissia som berättar en skrämmande historia om sin by som förstördes i en räd och ingen överlevde.

Jag startade denna blogg med Kate Mosses debutroman, Labyrinth. En klar favorit som jag hade hoppats få uppleva igen. Tyvärr lever inte The winter ghosts upp till hennes tidigare verk. Den är charmig och tar sig mot slutet men annars är den långtråkig och deprimerande. Freddie bara sörjer sin döda bror och det dröjer till mitten av boken innan mitt intresse väcks. Jag hade också hoppats att få en koppling till författarens tidigare verk, Labyrinth och Sepulchre som vävs samman på ett genialiskt sätt, men tråkigt nog så är Winter ghost helt fristående.

Betyg: 4

Humor: 0
Spänning: 1
Kärlek: 3
Lärorik: 2 (Några franska ord får man träna från skoltiden:)

2 kommentarer:

  1. Har ännu inte läst något av Kate Moss, blir mer och mer sugen varje gång jag läser en recension...

    SvaraRadera
  2. Jag rekommenderar dig att börja från början med Labyrinth och sedan tätt efter läsa Sepulchre eftersom de hänger ihop :)

    SvaraRadera