tisdag 11 maj 2010

John Grogan - Marley och jag

Uppläsare: Johan Rabaeus

Marley och jag är den där sköna historien som lyfter upp regniga vårdagar. Alla sysslor försvinner spårlöst när en bra berättelse i form av en ljudbok berättas i öronen. Helt plötsligt är veckostädningen och tvätten klar och jag är lite besviken att behöva stänga av MP3.

Jag har gjort det klassiska misstaget att se filmen och sedan läsa boken. Jag gillade filmen, den var en skön komedi med bra skådespelare. Boken är helt annorlunda. Den är mer kärleksfull och har en djupare berättelse. Mens filmen fokuserar på den komiska med huden Marleys uppfostran styr boken in på en djupare berättelse som är svår att lägga ifrån sig. Många förbipasserande har nog ryckt till eller höjt på ögonbrynen när en blond, tjej som just cyklat förbi helt plötsligt, utan synlig anledning, börjar gapskratt. Min sambo har gett mig konstiga blickar när flickvännen skrattar så tårarna rinner när hon moppar golvet. Den lockar inte enbart till glädje tårar. När slutet intar berättelsen så rinner istället många ledsna tårar.
Marley och jag är en underbar berättelse som ingen ska missa. Många kommer känna igen sig i den eviga strävan att fostra en lydig hund som inte hittar på några hyss.

Betyg: 9

Lärorik: 4
Humor: 5
Kärlek: 3
Spänning: 2

2 kommentarer:

  1. Oj! Jag var av motsatt åsikt när jag läst den. Tyckte boken bara var jobbig och banal. Grät dock floder när slutet kom och det vägde upp en aning.

    Kanske beror det på att jag aldrig har haft husdjur, vad vet jag.

    SvaraRadera
  2. Har du läst "Enzo och konsten att köra fort i regn" av Garth Stein? (Jag lyssnnade på engelska ljudboken, "The art of racing in the rain") Den är helt underbar! Rekommenderas!

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...