torsdag 28 januari 2010

Lee Child, Trubbel

Uppläsare: Magnus Roosman

Magnus Roosman är en av mina topp tre uppläsare av ljudböcker. Han påverkar helt klart att Lee Childs böcker blir spännande att lyssna på.
Lee Child är i nuläget den bästa thrillerförfattaren på marknaden. Hans huvudperson Jack Reacher kan beskrivas som en blandning John Wayne och Dirty Harry.
I Trubbel dyker Reachers grymma sida upp då någon jävlas med medlemmar av hans gamla enhet inom säkerhetspolisen. En av medlemmarna har hittat död i öknen utanför Las Vegas. Kroppen visar att personen har blivit torterad och krosskadorna tyder på att han blivit utslängd från ett flygplan.
Nu börjar jakten att återfinna samtliga medlemmar döda eller levande. Samt att söka upp personerna som utfört dåden. För man jävlas inte med militärpolisens utredare.
Jag gillar boken från första till sista ljudfil. Jag gillar Reacher som karaktär i en deckarthriller, lite tuffare än Wallander. Den är kopplad mot händelser i USA t.ex. 11 september, kan jämföras lite med Guillous böcker.

Betyg: 7

Spänning: 6
Humor: 2
Kärlek: 2
Lärorik: 4

2 kommentarer:

  1. Jag var ett stort fan - och är det till viss del fortfarande - av Childs böcker. Reacher är absolut killen jag skulle anlita om jag behövde skydd :-)

    Det jag tyckte var mindre bra med just den här boken var alla dessa otaliga ekvationer. kan bero på att jag är en nolla när det kommer till matte men jag tyckte att det blev lite väl mycket av det goda. I övrigt var boken bra.

    SvaraRadera
  2. Jag är mattelärare så det var enbart roligt att någon tog in ekvationer i en deckare.
    Ingen är en nolla när det gäller matte. Det är enbart ngn som sagt det till dig och du trott på denna okunniga person. Alla kan matte !

    SvaraRadera

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...