onsdag 24 juni 2009

David Baldacci, Samlarna

"Roger Seagraves lämnade Capitol Hill efter ett intressant möte som överraskande nog hade haft mycket lite med politik att göra. På kvällen satt han ensam i vardagsrummet i sin anspråkslösa förortsvilla efter att ha fattat ett viktigt beslut. Han var tvungen att döda någon, och denna någon var en betydelsefull person. Istället för att känna sig oroad såg Seagraves det som en värdig utmanning."

Andra delen av Baldaccis äventyr med Kamelklubben. Klubben består av som vanligt av Oliver Stone och hans följeslagare, ett nytillskott är Annabella Conroy, en av världens bästa svindlare. Kamelklubben tar sin uppgift, att ta reda på sanningen om vad som sker bakom dörrarna hos amerikas leddande män och kvinnor, på största allvar. I denna volym blir representant husets talsman mördad och kamelklubben finner ett samband till ett mord vid Libary of Congress.
Jag gillar framförallt Baldaccis tempo, som ständigt växlar, samt en härlig slutledningsförmåga.
Dock är Samlarna sämre än den tidigare Kamelklubben, jag saknar framförallt spänningen och det höga tempot vid slutet. Jag gillar nytillskottet Annabella och hoppas hon fortsätter meverka i kommande böcker.

Betyg: 5

Jag har beslutat mig för att använda en till gradering på böckerna för att ge läsarna en tydligare bild av innehållet. Det högsta är 10 och indelningen är följande:

Spänning: 5
Kärlek: 0
Humor: 4
Sorglig: 0

1 kommentar:

  1. jaha, ska låna Kamelklubben i morgon. Behöver 5 tips på böcker jag ska ta med till spanien. Please help me :)

    peter.ellwe@gmail.com

    /Peter

    SvaraRadera