fredag 27 februari 2015

Patrick Rotfuss - En vis mans fruktan D:2

Grattis till dig som inte tidigare har läst historien om Kvothe av Patrick Rothfuss. Du har några fantastiska böcker framför dig med äventyr, magi och spänning. Stick  iväg och låna den på närmsta bibliotek!

Jag känner glädje över att återigen vandra i Kvothes fotspår. Jag har väntat lite extra med förhoppningen att nästa del i serien ska komma ut. Patrick Rothfuss börjar bli en lika stor irritation över icke produktionen som George RR Martin. Rothfuss har valt att ta ett sidosteg och publicera en novellsamling med andra personer i Kvothes värld vilket ska bli intressant men jag vill samtidigt ha fortsättning på huvudserien.

Jag är imponerad över hur författaren framställer den unge och oerfarna Kvothe mot den erfarne, äldre Kvothe som är värdshusägare. Jag som läsare känner trygghet och lugn gentemot den äldre Kvothe. Den yngre gör mig nervös på grund av sina misstag och ringa erfarenhet. Jag önskar att författaren givit mer plats för den äldre Kvothe i boken. Tanken från författarens sida är att väva samman berättelserna vilket kommer bli tydligare när samtliga böcker publicerats.

Kvothes berättelse blir stundom lite fast i ett ekorrhjul men när väl enformigheten upphör gör den det i ett fasligt högt tempo som tar andan ur mig. Jag läser så ögonen glöder och vill helst inte vända blad då jag vet att boken sakta men säkert snart tar slut.


Betyg: 9

Förlag:  Damm förlag
Sidor: 541
Författarland:
Utgiven: 2011
Övrigt: den svenska upplagan är delad i två böcker
Ålder: >14 år
Adlibris
Bokus
Genre: fantasy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...