måndag 21 juli 2014

Jonas Gardell - Torka aldrig tårar utan handskar

När Rasmus stiger av tåget på Centralstationen i september 1982 lämnar han det lilla Koppom bakom sig för att aldrig återvända. Ung och vacker kastar han sig ut i de homosexuellas Stockholm.

Benjamin är Jehovas vittne. Ivrigt går han från dörr till dörr för att predika om Gud. Ingenting kan rubba honom i hans tro. Tills den dag han ringer på hos Paul, den varmaste, roligaste och bitchigaste bögen Gud någonsin skapat.

Så på julaftonskvällen, när det snöar över staden, träffas Rasmus och Benjamin, och inget blir som förr igen.

Det som berättas i den här historien har hänt. Det hände här, i den här staden, i de här kvarteren, bland de människor som har sina liv här. I en stad där de flesta fortsatte att leva sina liv som om inget hänt började unga män insjukna, tyna bort och dö. Källa: adlibris


Jag blev positivt överraskad efter min läsning av Jonas Gardells livsverk. Den beskriver människors känslor både i glädje och sorg på ett makalöst sätt. Den lämnar spår som gör att jag går runt och grubblar på livet och hur vi bemöter människor i samhället. Vad kan jag göra annorlunda och hur kan jag påverka andra att se människor ur ett annat perspektiv? Framförallt ska jag uppmuntra fler jag känner att läsa Jonas Gardells tre böcker. Jag ser fram emot del 2 och hoppas att den väcker lika många känslor och tankställningar. Älskar att denna ljudbok är författaruppläst.

Betyg: 7

Förlag: Norstedts

Speltid: 7h 17 min
Uppläsare: Jonas Gardell
Författarland: Sverige
Utgiven: 2012
Genre: skönlitteratur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar