fredag 2 augusti 2013

Dan Brown - Inferno

Dan Brown inspirerar till oändligt många Googlesökning där jag spanar efter målningar, byggnader och kända namn från renässansen. Jag har också börjat planerat för en resa till Florens inom en snar framtid, undra hur många mutor Brown erbjuds för att ta med en viss stad i hans romaner.

Jag är inte intresserad av komplotten, handlingen eller actionscener. Jag vill bara  matas med historisk fakta och intressanta platser och föremål från min favoritepok renässansen.

Dan Brown försöker skapa en spänningsroman med högt tempo, tyvärr lyckas han inte alls i denna bok. Jag har tidigare hyllat da Vinci koden och Änglar &demoner men sågat Den förlorade symbolen. En faktor till kritiken kan vara att jag blivit äldre och mer kritisk eller också klokare och inser att det Brown levererar är intresse för historia. Det är detta som höjer upp hans bok från en bottenbetyg. Jag är också trött på kvinnofigurerna i hans verk, en ny kvinna var gång. I denna bok ett geni med IQ likartad med Einstein men det märks inte alls i själva boken. Det är proffessor Lagnon som står för genialiteten och hon...ja jag vet inte riktigt det kanske är att uppläsaren gör ett kast jobb med att föreställa hennes röst. När väl allt avslöjas mot slutet suckar jag bara och skakar på huvudet (vilket betyder minus en poäng på betyget).


Betyg: 4

Förlag: Bonnier audio
Uppläsare: Jonas Malmsjö
Speltid:19 h 33 min
Utgiven: 2013
Köp den här: adlibris, bokus
Genre: skönlitteratur

6 kommentarer:

 1. Själv var jag inte alls förtjust i Inferno och gav den en ynklig 2a i betyg. Tyckte karaktärerna var för platta, outvecklade och boken lite väl torr. För en spänningsroman så hade den varken särskilt mycket tempo eller spänning.

  Sedan var jag till skillnad från dig inte särskilt intresserad av att hela tiden bli matad med hans historiska fakta så det gjorde nog sitt det med ;)

  SvaraRadera
 2. Då faller ju hela boken så jag förstår ditt låga betyg. Vad tyckte du om da Vinci koden?

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte storyn var ganska okey, men jag gillar också den historiska fakta som finns i berättelsen.

  SvaraRadera
 4. Förstår precis vad den menar Lena.

  SvaraRadera
 5. Denna har jag inte läst än, men den står i hyllan. Precis som du så gillade jag Da Vinci-koden och Änglar och demoner, men inte Den förlorade symbolen.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du gillar den här lika mycket som de två första

  SvaraRadera