måndag 18 april 2011

Charlaine Harris - Dead in the family

Sookie är både skadad fysiskt och psykiskt sedan hon torterades under Alvkriget i förra boken. Eriks blod helar de svåraste skadorna, men de psykiska minnena kvarstår.  Hennes gammel…morfar har stängt dörren till alvernas värld, men Sookie anar att någon av hennes fiender finns kvar på fel sida. Hon får oväntat besök när Claude flyttar in för att bearbeta sorgen efter Claudette.
Vardagen vänds upp och ner när Erics skapare Appius Ocella kommer på besök. Med sig har han Erics ”bror”Alexi som visar sig vara en av sönerna i den ryska tsarfamiljen Romanov. Alexi blev vittne till när hans familj sköts ner och grävdes ner under den ryska revolutionen. Händelsen har påverkat honom fysiskt och han är instabil.
Jag blir alltmer irriterad på omslaget till True blood, som alla vet så har HBO valt att inte följa händelserna i bokserien t.ex. så dör Lafayette i del 2 och karaktären Jessica har aldrig existerat, så varför ha med dem på bokens framsida om de inte är med i boken?
Jag har börjat tröttna på Sookie Stackhouse liv. Är det inte dags att avsluta serien när den ändå är på topp? Risken är att om den fortsätter så kommer historierna bli blasé och karaktärerna blir uttjatade. Historierna i Dead in the family känns krystade och ointressanta. Jag gör jämförelser med Janet Evanovich som också har svårt att avsluta sin serie om Stephanie Plum.
Det kanske bara behövs lite uppehåll för att uppsatta bokserien mer, så därför lägger jag Sookies värld på hyllan tills nästa bok kommer ut i pocket 2012.
Betyg: 5
Förlag: Orion Publishing group
Författarland: USA
Sidor: 352
Utgiven: 2011
Genre: ungdom, urban fantasy

2 kommentarer:

  1. Själv så kommer jag nog ha svårt att vänta på pocketutgåvan av Dead Reckoning, men å andra sidan så finns den inte att förhandsbeställa längre (på stället där jag brukar köpa böcker iaf) så jag kanske får vänta lite ändå...

    SvaraRadera
  2. Jag kommer (troligen) lungt att vänta. Jag har tröttnat lite på urban fantasy.

    SvaraRadera