söndag 21 december 2008

Kate Mosse, Sepulchre

Sepulchre är ännu en tolkning kring Salomons tempel, tempelriddarna, Maria Magdalena och en skatt som ska hittas. Vi får följa två parallella historier som utspelar sig på olika århundraden.
År 1891 lämnar Léonie Vernier och hennes bror Paris livlig gator mot den mer stillsamma landsbygden vid Domaine de la Cade. Léonie kommer över en bok om sin släkts historia. En historia besudlad av blod och demoner, allt sammanvävt kring en tarotkortlek.
År 2007 ankommer Meredith Marin till Domaine de la Cade för att göra efterforskningar kring en biografi. Hon söker också efter svar kring sin familjs historia och snubblar över Lénonies historia.

Mosse väljer att väva samman Sepulchre med sin tidigare bok, Labyrinth, då vissa av karaktärerna återkommer och miljön är densamma. Likheten med Labyrinth är okcså den enorma vilja som krävs att komma in i boken. När mitten av passerats börar intresset skapas.
Mosses dialoger och monologer blir ofta mycket tråkiga och långa.
Det Mosse borde få en eloge för är att hon, till skillnad från Meyer, ger läsaren en fullständig utdelning på kärleksfronten.

Betyg: 6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Review: Visning pågår

Visning pågår by Sofie Sarenbrant My rating: 3 of 5 stars Jag försöker förstå mig på Sarenbrants storhet dvs. v...